Un copil de 13 ani, din orasul meu natal, s-a sinucis aruncandu-se in gol de pe o cladire parasita, aflata in paragina.

“S-a sinucis din dragoste” au titrat ziarele ca nebunele, de la cele locale pana la cele nationale, “citand” replica venita din partea parintilor. Ca, in fond, ce motive are avea un pusti simpatic cu nume de sfant, fiu de preot si cu rezultate bune la invatatura, sa se sinucida?! Numai ca titlul asta, pe cat de alarmant, pe atat de insignifiant a trecut prin fata oamenilor care au inceput sa comenteze in stilul animalic si barbar: “un fatalau”, “ ce dragoste e aia la 13 ani, “ copiii din ziua de azi! Si nu mai continuu cu exemple ca va puteti impiedica voi de ele citind stirea.

Cea mai dramatica si cunoscuta poveste de dragoste, devenita simbol al sinuciderii din cauza iubirii neimplinite, este cea a lui Romeo si a Julietei, drama lui Shakespeare. Romeo avea 16 ani, iar Julieta 13 ani… Romania este campioana europeana la avorturi si sarcini in randul fetitelor de 9-16 ani. Nu este o noutate pentru nimeni.

Daca s-ar oficializa casatoriile facute doar ceremenios intre copiii de etnie rroma, daca s-ar face o statistica in baza relatiilor de concubinaj intre minori sau minori si adulti, toate asociatiile de protejarea drepturilor copiilor din lume, ar ajunge in Romania si ar face greva foamei pentru a schimba aceste statistici.

Traim vremuri in care gasesti informatii despre orice, tutoriale despre orice, la o simpla apasare a degetului. Traim vremuri in care, copiii nostri fac lucruri de o mie de ori mai inteligente, mai bine informate si mai corecte intelectual decat o faceam noi la varsta lor. Si, daca stie sa coaca un blat de pandispan la 9 ani, de ce e incorect sa se indragosteasca sau sa ii placa “altfel” de un alt copil la 13?!

Povestea are insa alt adevar, minunatia asta de copil nu s-a sinucis din dragoste ci din neputinta. Neputinta de a se face inteles, de colegi, de familie, de cercul de prieteni. Dincolo de ziare, mai vorbesc si oamenii. Iar oamenii spun ca toti aveau cerinte de la acest copil, toti ii cereau cate ceva: note bune, comportament frumos, intelegere, prietenie, atentie. Dar nimeni nu ii dadea nimic, nici macar atentie. Cat de ingrijoratoare era situatia lui familiala? Inca se dezbate acest aspect. Ce se putea face pentru acest inger? Acum toti au solutii… El insa, nu se mai intoarce. Si-a intins aripile pana la Cer si a zburat, paradoxal, de pe cladirea unei foste maternitati, dar n-a zburat in gol ci inspre Prea Plin, caci locul lui nu era aici ci cu siguranta este Acolo Sus….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *